Bli biodlare

För den som gillar att ta vara på saker och ting från naturen, kan ett sätt vara att ha sin egen bikupa och när man är varmt i kläderna, flera kupor. Som biodlare följer man samspelet mellan naturen och årstiden på året.

Framför allt är det en levande hobby eller rent av ett yrke för vissa personer. Honungen, bipollen, propolis och bivax har använts för att förstärka människors hälsa och bota sjuka, genom flera årtusenden.

Att ha bin och sin egen biodling är en självklarhet om man ska hålla på med självhushåll för gårdar och lantbruk. Har man bin på sin mark så är det inte bara att bina pollinerar grödorna, fruktträd och bärbuskar utan dessutom som slutprodukt får man ett naturligt sötningsmedel.

För att lära sig om hur det är att ha sin egen biodling finns det olika sätt att lära sig.

Gå en kurs i biodling. Kontakta den lokala biodlarförening, där får man reda på när kurserna börjar. Finns det ingen förening kan man höra av sig till en biodlare i trakten för att höra om den personen kan vara som en mentor för dig. Annars hör med de lokala studieförbunden för att få reda på mer om det finns några kurser.

Det finns annars gott om litteratur om just biodling som man kan ta sig an och läsa. På så vis får man reda på hur man ska göra för att skaffas sig material till en biodling, som till exempel var och när det är dags att köpa bin. Dessutom finns det även filmer på Youtube som ger en inblick i vad som krävs för att ha sin egen biodling.

Svårare än så är det inte att skaffa sina egna bin och skapa sitt första bisamhälle. Tänk själv hur gott det kommer bli att smaka på din egen honung!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *