bigardens

Biodling

Honung och pollen

Skapa honung och andra sötningsmedel

Honung säljs i en mängd olika format, inklusive flytande, kam och krämig honung. Honungsetiketter kommer ibland att ange den primära blomsort som gav nektaren.

homogeniserad honungssirap

Fler supersorter placeras omedelbart över yngelboet för att samla honung i flytande (ansträngd) form. Om en är nästan full, flyttas den uppåt för att ge plats åt en ny. Detta kan pågå tills alla tillgängliga behållare är fulla (var och en kan ta mellan 30 och 50 lb; 14 och 23 kg), eller tills nektarförrådet tar slut, beroende på vad som inträffar först. Honungen samlas upp från cellerna efter att bina har dränerat vattnet och förslutit det i honungen tills den når önskad konsistens, varvid kammarna tas bort. Honung som har skördats kokas snabbt till cirka 140 grader Fahrenheit (60 grader Celsius) för att minska dess tjocklek och döda eventuella jäsande jästsvampar. Slutligen kyls den snabbt, filtreras för att ta bort eventuellt vax eller pollenkorn och packas för försäljning.

Honung som har kammats

På grund av risken för svärmning kräver kamhonungsproduktion en noggrann hantering av bikuporna. För att förhindra svärmning måste kolonin vara robust och bina måste packas in i en så liten yta som möjligt. För att bina ska kunna fylla dem utan att förstöra dem måste nya ramar eller bitar av en ram med extra tunt grundvax placeras precis ovanför yngelboet. Om bina inte kan fylla och täta den nya kammen inom några dagar, kommer den inte att vara användbar. Nya delar läggs till lika snabbt som de gamla tas ut, och denna process fortsätter tills nektarflödet saktar ner. Sedan tillhandahålls kammar till kolonin så att honungen kan lagras där under de kallare månaderna.

Smält honungskräm

Så småningom kommer nästan all honung att kristallisera eller förvandlas till socker. Sådan honung kan göras flytande genom att placera burken i vatten uppvärmt till cirka 150 °F (66 °C) utan att drabbas av någon märkbar kvalitetsförlust. Blandning, homogenisering och lagring av granulerad honung vid låg temperatur kan påskynda processen för att producera jämnt fina granulat. Gräddhonung är honung som har behandlats tills granulerna är oerhört små och honungen får ett smidigt, krämigt utseende.

bianca-ackermann-ysM23buDfpA-unsplash

Din honung är unik på grund av detta.