bigardens

Biodling

Utrustning för biodling

Vi kan få provision om du gör ett köp efter att ha klickat på en av länkarna på denna sida. Kommissionerna har inget att säga till om i vad vi skriver. Hela avslöjandet är tillgängligt.

Om du funderar på att starta ett biodlingsföretag måste du avgöra om din mark har lämpliga förutsättningar för underhåll av bin eller inte. Bestäm vilken utrustning du behöver för att komma igång.

Vad vi ska göra i den här uppsatsen är att prata om det. Följande är de 15 viktigaste delarna av biodlingsutrustning du behöver för att komma igång:

Insekter

Binas primära bostad är i bikupor. Bestäm dig för en typ av bikupa du vill äga efter att ha gjort lite forskning. I mina egna bikupor använder jag Langstroths, men jag skulle vilja ge Top Bar Hive ett försök inom en snar framtid också.

Biodling kan vara ett tidsfördriv eller ett företag för ditt hem, beroende på hur mycket tid och kraft du lägger ner på det. Vilken typ av bikupa du väljer beror på detta. Du kan antingen köpa en bikupa eller lära dig att bygga en själv genom att läsa den här informativa artikeln.

Dessutom finns det två typer av ramar:

En bikupas ramar är som ett arkivskåp för honungsbin. Dessa ramar kommer att användas av bina för att konstruera sin kam. Det är här de ska samla nektar, uppfostra sina ungar och tillbringa dagarna med att förbereda sig för den kommande vintern.

Sedan måste du välja om du vill skaffa en plastfundament också. Bina har dock mindre arbete att göra, därför får du mer tid att göra honung om du använder färdiggjord ramfoundation.

Rökare

Om du ska bli biodlare är det ett måste att ha en rökare. Som ett resultat verkar bina inte ha något emot röken.

Om du börjar sprinkla rök över kupan kommer bina att förbli borta från dig, vilket minskar sannolikheten för att bli stucken. Här är en av cigarettrökare som vi håller runt och ofta tänder.

Hive Instrument

Ett annat billigt verktyg som jag anser vara viktigt är ett bikupa-verktyg. Eftersom bin använder propolis för att täta sina bikupor är detta förklaringen. Som limmet som binder ihop allting används det även som isoleringsmaterial.

Även om den är ganska robust är det svårt att separera ramarna och till och med kupans kroppar från resten av kupan. På grund av detta behöver du ett biodlingsverktyg. Använd den här.

Drottningens snara

Det är en bra idé att ha en drottningsfångare tillgänglig när du behöver hålla drottningen isolerad under en period. När du går igenom dina bikupor är det ett bra exempel på detta. För att undvika att förlora henne i processen kan du sätta henne i denna catcher.

Om du försöker fånga drottningen, vill du använda det här verktyget eftersom kupan vanligtvis stannar så länge som drottningen är i den, så det är en bra idé.

Beesuiten

Att investera i en bikostym är ett klokt beslut När du precis har börjat går det bra att köpa billigare kostymer.

Vissa av de dyrare kläderna kommer å andra sidan att ge dig ytterligare skydd. Vi bläddrade igenom många kostymer innan vi bestämde oss för att skaffa den ventilerade. Han är helt förälskad i det. Det är inte så varmt som det brukade vara, och han har inte blivit stucken sedan han fick det.

Handskar är nummer sju på listan.

En annan viktig utrustning är handskar, som är värda varenda krona. Tanken på att gräva igenom en bikupa utan handskar är obegriplig. För att uttrycka det på ett annat sätt, jag har ingen lust att göra det.

Av denna anledning, när du köper handskar, se till att de är gjorda av ett slitstarkt material som tål stick, och att de är tillräckligt långa för att täcka hela armen så att du inte exponerar ditt kött när du rör dig.

Skor är nummer åtta på listan.

Rätt par skor kompletterar looken. Kan du på samma sätt föreställa dig att gå genom en bikupa utan lämpligt fotskydd?

Ärligt talat vill jag helst inte veta hur det är. När vi arbetar med våra bin bär vi vanligtvis stövlar. Justin boots är en stapelvara i min mans garderob. Han använder dem för affärer, biodling och allt annat han kan tänka sig eftersom han gillar dem så mycket.

Återigen, jag är en stor älskare av Hunter-skor. Mina fötter är väl skyddade och jag älskar hur de ser ut.

Men om du inte vill bli stucken av bin, se till att dina skor är gjorda av robust material och har bra bottnar. Det är möjligt att bli en fiende till bina om de tror att du försöker attackera deras bikupa.

Eteriska oljor är nummer nio på listan.

För att locka bin använder vi eteriska oljor i våra bikupor. Under de tillfällen då bina behöver oss för att komplettera sitt födosök med sockervatten, tillsätter vi eteriska oljor i vårt hemlagade honungsbi-friskvårdsrecept.

Dessutom kan eteriska oljor användas för att utrota bikupor. Om du inte vidtar åtgärder snabbt, kommer bikupor ta över dina bikupor.

Som ett resultat finns det många applikationer för eteriska oljor i kupan. Citron, citrongräs, lavendel och grönmyntaär alla utmärkta val. Det här är de mest typiska sorterna vi möter.

Matare

Att hålla bin kommer att kräva användning av en matare någon gång. Det finns särskilda tider på året när plantorna antingen har blommat klart eller väntar på att nästa parti ska komma. Det är de perioder då dina bin kommer att kräva ytterligare mat från dig.

Det är dock en enkel process. Du kombinerar helt enkelt socker och vatten i förhållandet 1:1. Mata in blandningen i en maskin. Bin kan matas genom att lämna en hink med sockervatten ute så att de kan dricka dem.

Alternativt kanske du vill använda dig av en ingångs- eller kupolmatare. Du behöver inte vara orolig för andra varelser som stjäl mat från dina bin eftersom dessa matare finns inne i kupan.

Socker är nummer elva på listan.

Dina bin kommer att lita på dig då och då för att komplettera sin matförsörjning, som jag redan har antytt. Sirap gjord av lika delar socker och vatten krävs.

Om du har många nässelutslag kan detta snabbt öka. På grund av detta är det viktigt att handla socker i bulk för att spara pengar. Om du har flera bikupor måste du köpa mycket socker, så gör lite jämförelseshopping.

Exkluderar drottningen

När det kommer till din bikupa, finns det situationer då det kan vara nödvändigt att utesluta en drottning. Bara så att du vet kommer naturlig biodling troligen inte att kräva detta.

Du kanske också vill ha det om du inte vill. Det kokar ner till en fråga om personligt val. Att använda en queen excluder för att hindra henne från att lägga sina ägg i honungs supers är ett exempel på när du kanske vill använda en.

Som ett resultat, var som helst du inte vill att drottningen ska gå, sätter du en riven uteslutning på plats. Eftersom öppningarna är så smala kan arbetsbina ändå ta sig igenom.

Drottningen kan däremot inte. Hon har inget annat val än att förbli under uteslutningsgränsen. Den kan också användas för att transportera bin från en plats till en annan. För att förhindra att drottningen flyr, placerar du en uteslutare för drottning framför bikupans dörr. Detta ökar chanserna att dina bin överlever.

Men som tidigare sagt är det inte alla som använder dessa resurser. För att avgöra om du behöver det här verktyget eller inte, måste du först bestämma vilken typ av biodling du tänker ägna dig åt.

Markör av drottningen

När du precis har börjat kommer det att vara praktiskt att markera din dam. Ibland är hon svår att lokalisera.

Du kommer att kunna identifiera henne om du använder en ljus markör för att markera hennes bakdel. När vi först började, var vi tvungna att lära oss detta på den hårda vägen. Varken drottningen eller min make kunde hittas.

När vi tog oss igenom kupan dök hon upp och försvann sedan. Han hade henne, och när hon föll till marken förlorade vi hela kolonin. Sedan dess har vi taggat våra drottningar varje år. Det är då den här gadgeten kommer väl till pass.

Totalt är det fjorton bin.

Det finns en god chans att du kan behöva köpa dina första bin. Efter det bör du kunna dela dina bikupor och hålla dem växande.

När de börjar väljer de flesta en nuc snarare än en fullskalig kupa. Eftersom det finns färre bin i dem är de billigare.

Kärnförluster är mindre förödande än förluster för fullstora bikupor, men det är fortfarande en betydande förlust. För det mesta väljer folk för kärnvapen. Efter att ha fått en låda som liknar denna kommer du att flytta in ramarna till din bikupa. Att komma igång är en bris.

Drottning Elizabeth II

Om du redan har en bikupa, men det inte har löst sig, kan du vilja dämpa den igen. Då måste du antingen köpa en dam eller höja en själv. Även om hon inte är biodlare är hon en viktig del av processen.

Om du ska uppfostra henne eller introducera henne för kupan måste du först bestämma dig för en teknik. Om hon inte gör det kommer hon att dödas av bina. Så om du behöver en ny drottning till din bikupa är detta en viktig information att tänka på.

Jag är säker på att den här listan kommer att vara användbar när du ger dig ut på denna nya resa. Jag är medveten om att några av de listade verktygen är rudimentära. Det finns ett antal icke-levande komponenter inblandade i denna process också.

Men det bästa rådet jag kan ge är att göra dina läxor och bara köpa det du vet kommer att vara användbart för dig. Biodling är ett unikt tidsfördriv som kan vara lönsamt om man vill att det ska vara det, men det krävs omfattande utbildning och erfarenhet för att lyckas.

bianca-ackermann-ysM23buDfpA-unsplash

Din honung är unik på grund av detta.