bigardens

Biodling

Komma igång med en bikupa i en hast

Eftersom världens honungsbibestånd fortsätter att decimeras av Colony Collapse Disorder, är behärskning av biodlingshantverket viktigare än någonsin. Eftersom att bygga min egen bikupa har varit en lång dröm för mig, väckte mitt intresse att veta att San Francisco Chronicle hade en bikupa på taket. Din egen bigård kan bli verklighet efter det jag lärt mig under hela min resa.

Enligt USDA har koloniförlusterna ökat från 29 procent 2009 till 34 procent 2010. Det är ett fruktansvärt ögonblick för våra bin på grund av den kontinuerliga nedgången i biodling sedan andra världskriget, vilket har en direkt inverkan på vår världsomspännande livsmedelsförsörjning. Vi kräver akut en ökning av antalet bin!

På Chronicle är Meredith May biodlare och erbjöd oss ​​en självguidad rundtur i deras bikupa på taket. För Chron är May också reporter. Även hon har rätt namn för tjänsten. Påminner det inte om Lois Lane?

Låt oss börja med biodling nu!

Vad du kommer att använda

Alla storlekar rökare går bra, men de större sägs vara lättare att hålla tända.

En jacka och en slöja är båda nödvändiga skyddskläder. Full kostym är i allmänhet onödigt för din situation.

Du kanske klarar dig med en billig skruvmejsel och en platt stång, men det italienska hiveverktyget är det du ska ta om du har pengar att bränna. För det mesta kan varje biodlingsuppgift utföras med den.

Det är inte för att sköta bina, älskling! Du kan antingen köpa en eller använda en fjäder istället.

Verktyg för biodling inkluderar en rökare, kam, kamborste och andra föremål.

Små perforeringar i burkens lock låter sirap (2 delar vatten och 1 del socker) rinna in i toppmataren, som sätts in i ett borrat hål i kupans lock. Bin får sin energi från sirapen, som hjälper dem att konstruera vaxbikakan.

Fyll en sprayflaska med sirap och skaka den. Om sprayflaskan tidigare har använts för att applicera andra kemikalier ska den inte återanvändas. Bin är extremt empatiska varelser.

Med Queen Catcher är det mycket trevligare att fånga drottningen för både dig och henne. Ingen, inte ens en biodlare, vill ha en vresig bidrottning i sin kupa. Eftersom jag bor i San Francisco frammanar termen “queen catcher” alla möjliga idéer för mig.

Bikupor – Bikuporna är den enda plats där du inte vill skära hörn. Du vet aldrig när du behöver en extra, så fyll på med minst tre. Det är först när något akut uppstår som du kan skjuta upp det. Som ett resultat kommer att ha några till hands sparar dig mycket krångel i vissa situationer.

Träbasen som kupan sitter på kallas bottenbrädet. För att undvika att bottenplattan rör vid marken bör du ställa den på tegel eller betongblock.

En extraktor skulle vara användbar, men de är extremt dyra. Jag skulle råda dig att gå ihop med andra lokala biodlare och köpa en, eller titta på att hyra en.

Det finns inget sådant som en “Queen Muff” i den här världen. Efter att ha fångat drottningen, säkra henne i muffen så att hon inte kan undgå att fångas.

honungskaka med bin

Att få en koloni av bin kanske inte är enkelt, men det är mycket enklare än du kan förvänta dig. Det är möjligt att hitta dem på Craigslist eller genom att söka på lokala biforum. Många biodlare konfronteras ständigt med svärmar som de försöker bli av med. För att starta en bikupa på våren behöver du lite strategi och lite tur.

Ett italienskt bidrottning och en låda på 3 pund bin är de mest typiska alternativen. Du kan få din drottning märkt för ytterligare några dollar. Att få din drottning markerad är en bra idé. Du vill meddela ditt lokala postkontor om dem eftersom de kommer att anlända via post.

Bin klassificeras som antingen drottning, arbetare eller drönare.

Bidrottningar – Drottningens enda funktion är att lägga ägg. Hon tar inte ens hand om sina egna behov. När hon inte matas med druvor av bina beter hon sig som en överseende romersk kejsare. Vad jag säger är att de gör allt! De tar till och med hand om hennes avföring. Runt 1 000 ägg kan varje dag läggas av drottningen under värpsäsongens topp.

Sterila honbin är kända som “arbetsbin”. Det är som om deras namn antyder att allt de gör är att arbeta.

Det är bra att du inte är ett bi. Allt dessa bin gör är att äta och fantisera om sex, ungefär som de flesta män. Deras enda syfte är att ha en trevlig stund med drottningen. Verkligheten, å andra sidan, är inte riktigt så förförisk som den först kan verka. I händelse av att en drönare kan para sig, tar drottningen bort sina reproduktionsorgan och lagrar spermierna för framtida bruk. Sedan dör han när han träffar marken. Det är möjligt att arbetsbina kommer att driva ut honom på vintern, eftersom han inte längre anses vara hjälpsam av dem.

Feng Shui för bikupa

Bin bör hållas i en miljö som främjar sunda flygmönster. Bina kunde be en olägenhet för dina grannar eller husdjur, så du kanske vill bli av med dem.

“Eftersom du vill att bina ska kunna flyga upp och över något måste du hålla kupan på ett torrt område med en vägg nära ingången. En sådan barriär kan också vara användbar för att förhindra drag och vind från att få i “som maj vill få dig att tro. I skuggan blir bina upprörda. Kom ihåg att arga bin är dåliga för affärer.

Bin har stor nytta av att vara nära blommande växter och buskar. Lavendel är en favoritfärg för bin, men de älskar också färgen lila! De är förtjusta i det. Bovete är också en favorit hos dem.

Jämfört med bee crack, är Bovete “sprickan” av bin, enligt Meredith.

Du behöver också någon form av vattenkälla, även om det inte behöver vara något extravagant. Ställ undan kattens dricksfontän eftersom de föredrar stående vatten med naturliga mineraler. Det kommer inte att fungera i det här läget. Bin, å andra sidan, kan inte simma, som du kanske är medveten om. En sten eller träbit skulle vara idealisk för detta ändamål.

Att sätta dina bin på plats

Att titta på en video är den bästa och säkraste metoden att lära sig om biodling, enligt min mening.

bianca-ackermann-ysM23buDfpA-unsplash

Din honung är unik på grund av detta.