bigardens

Biodling

Biodling med barn: 4 viktiga förslag

Varje förälder som bor på en gård bör göra det till en prioritet att ingjuta i sina barn en sund vördnad och tillgivenhet för den naturliga världen, och lyckligtvis finns det en mängd material tillgängligt för att hjälpa dem att uppnå detta mål. Gårdsbarn kan dra nytta av att delta i en mängd olika aktiviteter, som att rensa ogräs i trädgården, sköta en kanin eller kyckling, göra gårdssysslor och plantera blommor med pollinatörer i åtanke. Att inkludera barn i våra biodlingsaktiviteter har visat sig vara ett av mina favoritsätt att ingjuta i dem en känsla av förundran och vördnad för den naturliga världen. Det finns inget så häpnadsväckande som hur honungsbin går igenom sin livscykel. På liknande sätt är ingenting nästan lika krävande när det gäller dess krav på respekt som en bikupa som är full av 70 000 stickande insekter.

Till en början kan det tyckas vara en oöverstiglig utmaning att inkludera dina barn i din biodlingsverksamhet; men du kan vara säker på att det finns några enkla tekniker för att göra även små barn till aktiva biodlare. Följande är några förslag som hjälper dig att komma igång.

Sätt i växeln

Dina barn borde ha sina egna biodlingskläder. Det finns för närvarande ett fåtal biodlingsföretag som säljer utrustning speciellt utformad för barn. Min erfarenhet har varit med Brushy Mountain Bee Farm, som ligger i North Carolina. Du kan förse dina ungdomar med hattar och slöjor, handskar och till och med jackor eller kostymer som är lämpliga för dem.

I händelse av att du inte har bikläder i barnstorlekar, låt barnet bära en skjorta med tjocka, långa ärmar och byxor, tillsammans med strumpor och skor med slutna tår. Det rekommenderas att sockorna dras upp så att de täcker jeansens botten. Crocs kvalificeras inte som stängda skor; om du vill veta hur jag vet detta, fråga bara. Dina barn kommer fortfarande att behöva bära sina egna slöjor och hattar till ceremonin.

Det är underbart att dina barn kan göra sig redo på egen hand; men innan du öppnar kupan bör du dubbelverifiera att deras slöjor är ordentligt fastsatta. De bör också inspektera din, vilket är något de kommer att ha glädje av att göra. Upprätthåll en avsedd förrådsskåp där alla kläder och andra förnödenheter kan förvaras, så att alla som behöver dem för sina biodlaruppgifter lätt kan få dem.

Ha förståelse för rädslor

Ta hänsyn till barn som lider av en genuin fobi för bin och tvinga dem inte att delta i underhållet av kupan om de är för angelägna om att göra det i början. De kommer så småningom att vänja sig vid tanken på bin och deras rädsla för många stickande insekter kommer att minska, vilket gör att de kan känna sig mer tillfreds med bin. Det finns flera uppgifter inom biodlingen som inte innebär direkt koppling till bina, som att städa och förvara utrustningen, hitta bränsle till upphittarrökaren, hjälpa till att bearbeta honungen och räkna de olika pollinatorerna som finns i trädgården.

Gör dig redo för några stick

Se till att alltid ha ditt vanliga motgift för insektsstick till hands. Jag rekommenderar starkt att du alltid har en epinefrin autoinjektor, ofta känd som en EpiPen, till hands. Det är sant att endast en mycket liten andel av människor har en dödlig reaktion på bistick, men allergier mot bistick utvecklas ofta över tiden, och du vill inte bli överraskad om det händer dig.

Tilldela jobb i förväg till anställda

På biodlingsdagen måste alla vara beredda att arbeta på ett jobb som är förutbestämt. Se till att ha en annan vuxen i närheten om du ska arbeta på kupan medan dina barn är närvarande. Detta är för deras eget skydd. Medan de lär sig att föda upp bin kan ungdomar prova sig fram på en mängd olika jobb, inklusive följande:

 • medan du håller i enheten för cigarettrökning
 • honungsvatten sprayas på upprörda bin för att lugna ner dem
 • använda bikupan för att bryta upp propolis både utanför och under kupan
 • Med hjälp av biborsten tog jag försiktigt bort bina från honungsramarna.
 • efter att först ha kuvat bina, samla in buren som innehåller drottningen.
 • sätta in helt nya, rena ställ och ta ut alla honungsramar som är helt fulla.
 • kontrollera efter kvalster, kupor och andra potentiella skadedjur i kupan
 • övervaka honungsbins beteende i förhållande till andra pollinatörer som finns i trädgården och ta anteckningar om dessa observationer
 • honungsvatten hälls i mataren när den används
 • Sätt tillbaka locket på kupan samtidigt som du ägnar stor uppmärksamhet åt det.
 • Under vintern, linda in kupan i ett skyddande skydd och installera råttskydd vid ingången.
 • sopa ut och rengöra rökaren efter varje användning
 • lägga undan och rengöra utrustningentus
 • ta bort locket från honungen
 • Under honungsbearbetningen krävs att man roterar handtaget på extraktorn och håller behållarna under tappen.
 • kontrollera smaken av honung, vilket är en mycket viktig uppgift!

Naturligtvis kan dessa uppgifter bli viktigare när ungdomar blir äldre, och den blivande biodlaren kan vara en underbar tillgång varje gång kupan behöver bearbetas.

De behöver inte älska allt, men de behöver känna till grunderna för hur man gör allt; det bästa sättet för våra hembygdsbarn att lära sig att gilla den här livsstilen är att de är vid vår sida i allt vi gör. Detta är det bästa sättet för dem att lära sig att uppskatta denna livsstil. Mer än något annat är det viktigt för våra barn att förstå att de spelar en viktig roll i vår familjeenhet. Det finns ingen anledning för oss att vara mycket oroliga om uppgifterna inte slutförs på exakt samma sätt som vi skulle slutföra dem; nyckeln är att våra barn deltar i dessa upplevelser med oss. Vid tider som dessa är det ganska lätt för oss att uttrycka vår tillbedjan och vördnad för den naturliga världen. Våra barn kommer ikapp det, och det kommer att bli en lätt del av vår familjs kultur. Detta är något som kommer att vara något som kommer att fortsätta in i våra barnbarns liv. Allt detta kommer från det låga honungsbiet.

bianca-ackermann-ysM23buDfpA-unsplash

Din honung är unik på grund av detta.